De afgelopen vijf jaar transformeer ik de oogst van de boomgaard tot heerlijke jams. Ik doe dat met de aalbes, rode- en groene kruisbes, zwarte bes, vlierbes, rode- en witte druif, braam, rabarber, appels, peren, gele en blauwe pruim. De kers laat ik voor wat het is.

De producten raak ik doorgaans kwijt aan de weg, aan deze en gene en ik sta zo nu en dan op een oogstmarkt.

Dit jaar is de oogst rijkelijk weldadig. Daar komt bij kijken dat ik eerder vakantie genomen heb van mijn werk, waardoor ik er op tijd bij was om te plukken. Ook hebben lieve zusjes en fijne collega's me geholpen.

Ik heb nu zeven soorten ingemaakt fruit.

 

Kruitbes: Rode Kruisbes, cayennepeper, geleipoeder, suiker

Kansrijke Kruisbes: Rode Kruisbes, geleipoeder, suiker

Hemelse Heerlijkheid: Zwarte Bes, azijn, koekkruiden, geleipoeder, suiker

Hoogzomer: Aalbes, Zwarte Bes, citroenmelisse, geleipoeder, suiker

Rebelse Bes: Aalbes, Zwarte Bes, geleipoeder, suiker

Herfstige Zomer: Rode Kruisbes, Zwarte Bes, geleipoeder, suiker

Kruis of Munt: Rode Kruisbes, munt, geleisuiker

 

De inhoud en de prijzen variëren van € 1 tot € 4,24

Je kunt langs komen of mij bellen op: 06-4639444